اولا تمام نظام های سیاسی مبتنی بر جمهوری یا به صورت آشکار و یا به قرینه پسوند محذوفی دارند. مثلا جمهوری خلق، جمهوری دمکراتیک، اتحاد جماهیر سوسیالیستی و ... نیز جمهوری اسلامی.
دوم آنکه با قوام گیری نهضت اسلام ایران، مردم در خیابان ها سه شعار اساسی داشتند: «استقلال، آزادی، حکومت اسلامی» اما در تاریخ 20 مهر 57 امام در مقابل سئوال یک خبرنگار از نوع حکومت اسلامی آن را جمهوری اسلامی اعلام کردند و از آن پس شعار فوق به شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» تغییر یافت.
امام خمینی(س) در سال 1347 یعنی ده سال قبل از پیروزی انقلاب، ولایت فقیه را تدریس کرده و کتاب ایشان با دو نام ولایت فقیه و حکومت اسلامی در ایران به طور مخفیانه منتشر شده بود ولی اکثریت نخبگان فکری با مبانی حکومت از نظر ایشان آشنایی کافی داشتند آنچه برای برخی نخبگان حوزوی جای تعجب داشت این بود که ایشان چطور نظام مبتنی بر ولایت را با نظام مبتنی بر جمهوری قابل جمع می دانند. لذا در طول انقلاب ایشان تلاش بسیار کردند که کسی نظام جمهوری اسلام را با تاویل و تفسیرهای خود از محتوا خارج نکند. به عبارت دیگر ولی فقیه را پشتبان قانون اساسی مبتنی بر رای مردم و جمهوری اسلامی می دانستند. بنابراین تصور اینکه ایشان پس از انقلاب گفتند «این جمهوری باید زیر نظر ولی فقیه باشد و حرف آخر را ولی فقیه بزند» برداشتی مطابق با واقع نیست.

. انتهای پیام /*